Vestjysk & familieejet


Da det hele startede
Selv om tiderne er skiftet og AUBO har vokset sig til at være landskendt – og endda mere end det – går Jens B. Bertelsens tanker i ny og næ tilbage til dagene i 1985, hvor han besluttede sig til at blive selvstændig inden for køkken- og garderobeskabe. Det skete helt tilfældigt. Jens var værkfører i en daværende panelfabrik og tilbagelagde i den stilling masser af kilometer på den tyske autobahn. På en messe i nabolandet stødte han på en tysk forhandler af køkken- og garderobeskabe, og i 1985 etablerede Jens sammen med hustruen Grethe, firmaet Topline Denmark. Lageret lå hos en vognmand i Viborg, der skulle sørge for transporten af varerne. Jens selv lå – groft sagt – på landevejene for at pleje firmaets interesser og tilbagelagde 80.000 kilometer årligt, mens Grethe passede virksomhedens andre aktiver fra hjemmet i Aulum. 


"Det er hårdt arbejde at etablere en virksomhed, og de første fem-seks år var der ikke noget, der hed ferie. Vi havde heldigvis det held, der skulle til, hvis vi ville videre", udtaler Jens.


Hvor kommer AUBO navnet fra?
I 1988 skiftede Topline Denmark navn til AUBO. En anden havde taget patent på Topline-navnet, og det med AUBO lå ligesom på tungen. "Aulum" og "indbo". Rødderne og virksomhedens kerneprodukt. Det var også i 1988, at virksomheden endelig fik sin første ansatte medarbejder, men trods fremgangen hed bundlinjen stadig hårdt arbejde. "Når jeg ser tilbage på de tider, kan jeg ikke komme udenom, at det var hårdt. Det gjaldt om at holde omkostningerne nede og banken i ro" siger AUBO-grundlæggeren. Ordene kommer med eftertanke og på stille vestjysk manér - praleri er tydeligvis ikke Jens' stærke side.


Stadig en del af dagligdagen hos AUBO
Idag er Jens overgået fra direktør-posten til en slags daglig leder med blæksprutte effekt. Naturligvis kender Jens til alle ender og kanter i virksomheden, og selv om han i dag gør sig mest i indkøb, så er han lidt overalt. Og han taler stadig om hårdt arbejde og en filosofi, der har præget AUBO i samtlige af virksomhedens leveår.


AUBO er stadig den samme
Strategien er enkel - og den samme som altid. "Vi skal være ordholdende og holde vores aftaler i alle henseender. Det har vi altid fået ros for fra vores kunder. Jeg fornemmer, at det betyder meget for vores kunder, at de stadig handler med en familieejet, vestjysk virksomhed og ikke en stor, kapitalstærk spiller på markedet", siger Jens.


En rigtig familievirksomhed
Sådan skal det blive ved at være, understreger han. At kalde AUBO en familievirksomhed er ikke overdrevent. Hustruen Grethe er stadig i virksomheden, og den ene datter af familien er ansat i AUBOs marketingsafdeling. Den anden datter, er ikke i firmaet, men har til gengæld skænket en svigersøn, der er ansvarlig for eksporten til Norge.
 

Jens, som vi kender ham. Siddende bag skrivebordet, placeret midt i fælleskontoret, med et produkt, der skal nærstuderes.

 

Fejedrengen er grundlæggerens barnebarn


Familievirksomheden AUBO fejrer 30 års jubilæum med tre generationer på lønningslisten.

Se mere her

Bestil katalog

Få vores katalog tilsendt og få lækker inspiration direkte ned i postkassen.

Bestil katalog >

Find forhandler

Find din lokale AUBO forhandler her. Vi står klar til at yde dig god og professionel service.

Find forhandler >

Lad os mødes

Vi har tid, når du har tid - så lad os mødes, når det passer med din kalender.

Lad os mødes >

Gratis starthjælp

Indledende møde i butikken med efterfølgende opmåling og indretningsforslag

Gratis starthjælp >

Kontakt os


Har du brug for hjælp, information eller ønsker du at kontakte os?
- Så send os en meddelelse og vi vender hurtigst muligt tilbage

BEMÆRK: AUBO holder ferielukket i uge 30+31, hvorfor du her skal kontakte din lokale AUBO forhandler direkte.

electrical

Når du udfylder formularen ovenfor, accepterer du at blive kontaktet af os.
Læs vores betingelser her.