Belysning i køkkenet


At have en god belysning i køkkenet er lige så vigtigt som diverse skabe og skuffer. Belysningen gør, at du på enhver tid af døgnet kan arbejde i køkkenet, og samtidig kan du også skabe hygge og atmosfære ved netop at tildele rummet den helt rigtige form for belysning.
 

Hvad er den helt rigtige form for belysning?

Når man taler om belysning til køkkenet, så taler man reelt set om tre forskellige slags belysning. Der er nemlig både arbejdslyset, hyggelyset og så den helt generelle belysning. Faktisk er der en grund til, at netop det med køkkenets belysning skal være sådan en videnskab. Det er nemlig langt fra lige meget hvilken belysning, du udsætter dine øjne for.

Arbejdslyset er placeret, så det oplyser dine bordplader. Det er ved bordpladen, du kokkererer, skærer og snitter, og det er selvfølgelig vigtigt, at du har det rette lys, når du skal arbejde, så du kan have fuld fokus på det, du er i gang med, og ikke snitter dig selv i fingeren, eller brænder dig på den varme gryde. Til at skabe det rigtige arbejdslys kan bruges pendler fra loftet eller spots placeret i bunden af dine overskabe, så de lyser direkte ned mod bordpladen.

Hyggebelysningen kan være flere forskellige ting. Det kan være smukke pendler til at lyse over spisebordet, hvor mange af hjemmets sociale begivenheder finder sted. Pendler kan fås i et hav af flotte designs, så de ikke kun er funktionelle, men også smarte at se på. Der kan også være bordlamper placeret i rummet, for netop at gøre stemningen hjemlig og hyggelig. AUBO tilbyder også spots til dine vitrineskabe, således at disse overskabe med glaslåger lyses op indefra, hvilket skaber en rigtig hyggelig stemning.

Den generelle belysning lyser køkkenet op fra rummets loft. Det kan være spots eller pendler monteret i loftet. Med den rigtige generelle belysning, kan du nemt se alle rummets hjørner og kroge, og det er også denne belysning, der afslører, når gulvet trænger til støvsugning og køkkenlågerne til en afvaskning.

Vær opmærksom på, at såfremt du har valgt køkkenlåger i en mørk model, kan det kræve ekstra belysning i rummet, da de mørke køkkenlåger stjæler en del lys. Omvendt skal man passe på, ikke at bruge for blændende lyskilder, såfremt man eksempelvis har køkkenlåger i højglans. Dette vil give for meget lysrefleksion, hvilket i længden ikke er behageligt at opholde sig i/arbejde i. 


LED belysning fra AUBO

Alle spots fra AUBO er i LED, som står for Light Emitting Diode. LED belysning har mange fordele. For det første afgiver LED belysning ikke varme. For det andet bruger de kun minimal strøm og sidst men ikke mindst, så er der langt mere levetid i LED belysning. Alt dette betyder at LED belysning er billigere i drift end f.eks. glødepærer.

Er du typen, der fra tid til anden godt kan lide natmad, kan du med fordel få monteret skuffelys i dit køkken. Med skuffelys i dit køkken, bliver hele skuffens indhold lyst op, så du kan få et godt overblik uanset om rummet er belyst eller ej. Skuffelys fås i flere bredder, og tænder ved åbning af skuffen og slukker, når du lukker skuffen igen.

Et sidste belysningsprodukt til køkkenet fra AUBO er de såkaldte LED-strips. Disse strips er 330 mm, og kan sættes, hvor du tænker, det kunne være funktionelt eller give designet et ekstra løft. Mange bruger det f.eks. under bunden af underskabselementerne, så der dannes et flot lys ned mod gulvet. Andre bruger disse LED strips under bordpladens udhæng, hvor det lyser ned ad underskabselementerne. Der er mange muligheder med disse strips, hvor næsten kun fantasien sætter grænsen.

 

 

 

 

 

Kig ind og hør mere om mulighederne


Vi vil rigtig gerne vise dig de muligheder, vi tilbyder, når det handler om køkkenbelysning. Tag derfor gerne en uforpligtende snak med din lokale køkkenkonsulent, så vi kan inspirere dig til, hvad der kan fungere godt i netop dit hjem. Hvad enten du skal have helt nyt køkken, eller blot er på udkig efter en god løsning indenfor køkkenbelysning, så står vi klar med inspiration og rådgivning, så du kan få en belysning i dit køkken, som du bliver glad for.


 

Se kundernes egne billeder af deres AUBO køkkener

AUBO får 5 stjerner (ud af 5) på Trustpilot - Læs anmeldelserne her

 


Cana Buttenschøn

"Arghmen, jeg kan næsten ikke få hænderne ned over, hvor lækkert jeg synes det er".
 


Ørjan Johannessen

Den norske stjernekoks Trend Yellowstone køkken fra AUBO er unikt.
 


Ina & Martin

”Det hele gled bare lidt bedre. Tingene virkede mere solide end andre steder.”
 


Farshad Kholghi

Farshad Kholghis Black Oak køkken fra AUBO er helt enestående.
 


Anna & John

"Vigtigst for os var, at vi kunne få det helt rigtige. Sådan et køkken har man jo i mange år."


Therese & Carl Erik

Instagram: 
#nytkøkken #AUBO #fornøjet
 


Hanne & Bjørn

”Vores badeværelse ser skidegodt ud, og så er der ro til øjet."
 


Camilla & Michael

”Mens renoveringen stod på, stak vi af til Østen og lod AUBO stå for kontakten med håndværkerne."


Petter & Harald

”Vi valgte bevidst et enkelt design, der harmonerer med huset. Alt står nu præcis, som vi havde tænkt og håbet.”

Bestil katalog

Få vores katalog tilsendt og få lækker inspiration direkte ned i postkassen.

Bestil katalog >

Find forhandler

Find din lokale AUBO forhandler her. Vi står klar til at yde dig god og professionel service.

Find forhandler >

Lad os mødes

Vi har tid, når du har tid - så lad os mødes, når det passer med din kalender.

Lad os mødes >

Gratis starthjælp

Indledende møde i butikken med efterfølgende opmåling og indretningsforslag

Gratis starthjælp >

Kontakt os


Har du brug for hjælp, information eller ønsker du at kontakte os?
- Så send os en meddelelse og vi vender hurtigst muligt tilbage

electrical

Når du udfylder formularen ovenfor, accepterer du at blive kontaktet af os.
Læs vores betingelser her.

Har du brug for hjælp?

Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Klik på knappen for at chatte med os

Start chatten